A Lakits Villa a továbbiakban - teljes profilváltása miatt - nem tud fogadni sem irodabérlő, sem terembérlő ügyfelet.

Ingatlan bemutatása

A Lakits család számára 1870-es évek elején elkészült villa romantikus stílusban épült, alaprajzában - lakóház méretben szokatlan módon - a barokk kastélyok elrendezését idézve. A ,,főhajó" adja a földszinti, nagy belmagasságú előcsarnokot, a közlekedőket és lépcsőházat, valamint a legfelső szint irodáit, az oldalszárnyak két szinten az akár nagy alapterületű (90 m2), akár 30-55 m2 nagyságú irodákat. Az épület egy 852 m2-es saroktelken áll, udvarán három hatalmas, 80-100 éves gesztenyefa.

A mai Szabadság utcában, üzleti környezetben álló épületet igen könnyű megközelíteni 6-os országos főközlekedési útról, annak bármelyik forgalmi irányából (!) rákanyarodva. A Szabadság utca a város egyik legnagyobb forgalmú, sugár irányú átvezető útja, ami átszelve a 6-os utat összeköti a történelmi Belvárost a tágabban értelmezett Belvárossal, a megye legnagyobb vasútállomásával, és a Belváros buszpályaudvarával. Az épület belső, zárt udvarán a 12 iroda számára 14 parkolóhelyet alakítunk ki, közvetlen környezetében – több irányban - nagyszámú (fizetős) parkolóhely áll rendelkezésre,

Az épület szintjei és azok tervezett beosztása a következő:

Földszint
Teljes alapterület 280 m2
Irodaként hasznosuló 210 m2
 
I. emelet  
Teljes alapterület 228 m2
Irodaként hasznosuló 193 m2
 
II. emelet  
Teljes alapterület 69 m2
Irodaként hasznosuló 69 m2
   
Alagsor  
Teljes alapterület 215 m2
Hasznos alapterület 158 m2
   
Teljes belső alapterület 792 m2
   
Összes hasznosítható alapterület 630 m2

Az épület két oldalszárnya alatt – azok teljes hosszában – boltozott pince van, amelyeket egy zárt folyosóval összekötöttünk, ezáltal teljes értékű térként (tárgyalók, oktatótermek, vizesblokkok, stb.), és mint irattárak, raktárak is jól hasznosíthatók.

Az épület külső megjelenését egykori szépségéhez méltómódon állítottuk helyre, ami természetesen a Műemlékvédelem segítő jelenlétével zajlik. Ennek során kőfaragó mester helyreállította az utcafronti ablakok, bejárati ajtó és pincenyílások homokkő kereteit, pótolta a kerítés faragott vörös homokkő lábazatát, amibe állítottuk a vasból egyedileg öntött és hozzá szegecseléssel rögzített díszítésű kerítést. Gácsi Barna szobrászművésszel újrafaragtattuk az utcafront allegorikus női alakokat bemutató homokkő szobrait, és a felújítás után eredeti szépségében helyeztük vissza a különleges ritkaságnak számító, igen egyedi mintájú öntöttvas emeleti erkélyt. A külső nyílászárókat az eredetiek alapján újra gyártattuk, a ház homlokzatai annak arányosságát kiemelő, korhű vakolatdíszeket kaptak, és egykori színeit is igyekeztünk a legízlésesebben visszaidézni.

Az épületbelsőt ugyanakkor teljesen újragondoltuk, alkalmazkodva az irodai funkcióhoz, a mai elvárásokhoz, megteremtve mindazt, amit egy "A" kategóriájú irodaháznak tudnia szükséges. A közös helyiségek, lépcsőház és vizesblokkok magas minőségű kerámiaburkolatot, az irodák tölgyfa parketta burkolatot kapnak. Az épület fűtését kondenzációs gázkazán, hűtését központi klímarendszer végzi, amely energiákat kétcsöves „fancoil” egységek adnak le, mindegyiken kombinált (hűtés-fűtés) energia mérőegységgel, ahogy a víz- és áramfogyasztást is saját mérőórák jelzik. Az irodaházban strukturált számítógépes hálózatot építünk ki (internet és telefon együtt), valamint tűzjelző, riasztó, megfigyelő kamerás (és annak képét rögzítő) rendszert, vandál biztos kaputelefont.